Een weekend met de schoonfamilie

Een weekend met de schoonfamilie

26 juli 2019 0 Door Nicolas

Mijn vriendin heeft mij onlangs gevraagd mee te gaan op een familieweekend. Voor mij dus een schoonfamilie weekend en waarschijnlijk een stuk spannender dan mijn vriendin voor spanning voelt. Ik wilde natuurlijk wel goed voorbereid aankomen op dat weekend, dus heb ik wat tips voor iedereen verzameld over hoe je een dergelijk weekend goed kan doorkomen.

Tips

  • Voorbereiding is één van de belangrijkste tips die ik je kan meegeven. Ga een avond met je vriend of vriendin zitten en laat haar het een en ander over de familieleden vertellen. Wat zijn de verhoudingen? Wie werkt waar? Welke kinderen horen bij welke ouders? En wat zijn interesses van de familieleden. Wie weet vind je nog een familielid waar je een overlappende interesse mee deelt. Dat zou al helemaal perfect zijn! Het scheelde mij enorm dat mijn vriendin even over haar familie heeft verteld. Zo wist ik direct alle namen al (ik ben normaal erg slecht in namen onthouden) en wist ik dat oom Jan ook nog hockeyt en neef Thomas een speciaal biertje wel kan waarderen. Daar had ik direct een klik mee dus. Gouden tip!
  • De één heeft er meer last van dan de ander: zenuwen. Ik moet toegeven dat ik ook wel even stond te zweten toen we naar de locatie toe reden, maar ik zei tegen mezelf dat mijn vriendin van mij houdt en ik van haar en dat moet in principe genoeg zijn. Wel kan ik erg gaan zweten als ik zenuwachtig ben, dus had ik een goede fles deodorant meegenomen en mijn lievelingsparfum van dsquared2. Dit is een tweede tip voor iedereen: zorg dat je genoeg deodorant en parfum mee hebt. Je wil niet “die stinkende vriend” worden. Ben je erg zenuwachtig? Doe dan iets ontspannends van te voren. Ik heb alle zenuwen eruit gerend door mijn hardloopschoenen erbij te pakken, maar voor anderen helpt mediteren misschien beter.
  • Het wordt hoe dan ook een vermoeiend weekend wat veel inspanning vergt, maar zorg ervoor dat je enthousiast blijft over alle activiteiten die op de planning staan en doe met alles mee met een glimlach op je gezicht. Je moet natuurlijk wel jezelf blijven, maar niemand houdt van een negatieveling die de sfeer drukt. Leuk mee doen dus! Tenzij het om borrelen gaat: let goed op de alcohol. Drink twee keer zo langzaam als je normaal doet en houd je hoofd er goed bij. Het zou toch gênant zijn als jij de eerste avond al staat te tollen!