Het zal je maar gebeuren: een scooterongeluk

Het zal je maar gebeuren: een scooterongeluk

30 juli 2019 0 Door Nicolas

Helaas gebeurde het wel bij mij. Ik reed op mijn scooter naar huis vanuit de stad en bij een rotonde waar ik mijn hele leven al rijd, had ik voorrang. Ik had voorrang moeten krijgen, alleen kreeg ik dat niet. Eerst leek de auto de remmen, want uiteraard kijk ik voordat ik de rotonde oprijd, maar daarna gaf de auto weer gas en was ik te laat met reageren. En dan? Ja, dan lig je daar. Gelukkig viel de klap mee, maar ik was wel geraakt en het was niet mijn schuld. Eigenlijk weet je het allemaal op dat moment niet zo goed.

En wat doe je dan?

Het eerste wat je dan te doen staat, is opstaan. Het beste is om dat niet te snel te doen en te kijken of en waar je ergens last van hebt. Door de adrenaline komt de meeste pijn en het gevoel pas later, maar als je echt erge verwondingen hebt opgelopen, dan merk je dat meteen. Ik wilde meteen naar de man toe en vragen wat hij wel niet dacht. Uiteraard was dit niet zijn bedoeling, wat hij ook duidelijk maakte, maar toch. Het is dat het goed is afgelopen en ik niet erg verwond was, maar het was zeker schrikken en mijn scooter was er ook niet al te goed aan toe.

Na het ongeluk

Na zo’n moment, heeft mijn vader me geleerd, is het altijd belangrijk om de verzekeringspapieren te vragen en deze in te vullen. Dit had ik netjes gedaan en ook de man werkte hier goed aan mee. Ik had mijn ouders gebeld om me te halen en na al het papierwerk, was het uiteindelijk tijd om weer naar huis te gaan. Dit keer zonder erop te rijden, want hij was helemaal total loss. Op dit moment stond ik nog redelijk onder spanning en gierde de adrenaline door mijn lijf.

De nasleep

Pas thuis merk je wat het ongeluk met je doet. Niet eens in de eerste uren erna, maar vooral de dagen en misschien wel weken erna. Ondanks dat ik niet hele erge verwondingen had, zat ik onder de blauwe plekken, kleine schrammen en had ik wel degelijk pijn aan mijn gewrichten. Helaas was dit niet het enige, en had ik er tijdelijk ook wel mentaal wat aan over gehouden. Ik had een paar keer nog een nachtmerrie en wilde eigenlijk niet meer die route rijden richting de stad. Het had toch meer effect op me dan ik dacht. Nou is de verzekering vooral voor de schade aan het voertuig, en was de man die het ongeluk veroorzaakte het niet eens met de letselschade die ik opgegeven had. En wat dan?

Letselschade advocaat

Aangezien dit ongeluk wel degelijk voorkomen had kunnen worden en ik echt niks verkeerd had gedaan ging ik naar de letselschade advocaat Den Helder, om zoveel mogelijk vergoedingen terug te krijgen. Het ongeluk had me aardig wat problemen opgeleverd en wie schuldig is, moet daarvoor boeten, dus een bezoek aan de letselschade advocaat was zeker op zijn plek. Gelukkig heb ik alles vergoed gekregen en is alles uiteindelijk goed afgelopen.