Dingen om niet te vergeten als beginnende ondernemer

Dingen om niet te vergeten als beginnende ondernemer

31 augustus 2019 0 Door Nicolas

Een bedrijf opstarten is een flinke opgave, er komt namelijk ongelofelijk veel bij om de hoek kijken. Je moet je financiën goed op orde hebben, goede relaties en netwerken hebben opgebouwd en dat is nog maar het begin. Logisch dat je dan niet altijd aan de wat kleinere zaken denkt. Daarom hebben we als reminder een aantal zaken die makkelijk te vergeten zijn overzichtelijk op een rijtje gezet. Dus zie de volgende punten als geheugensteuntje, en weet dat je goed op weg bent wanneer je ze allemaal al kan afstrepen!

Je social media en webdesign

Tegenwoordig ontkom je als ondernemer niet meer aan het gebruiken van social media. Het is namelijk een geweldige manier om in contact te komen met bestaande en potentiele klanten. En ook je webdesign is hierin onmisbaar. Wanneer je website er onoverzichtelijk of onaantrekkelijk uitziet schrikt dit potentiele klanten af. En dit is iets wat je als beginnende ondernemer niet kan veroorloven. Zorg er dus voor dat als je van jezelf weet dat je hier niet handig in bent, je dit uit handen geeft aan een professional. Dit is namelijk zeer zeker de investering waard aangezien het een van je grootste bronnen van nieuwe klanten is.

Zorg voor je rommel

Stel je voor, je hebt een prachtig nieuw kantoorpand waar je net bent ingetrokken. Alles lijkt op rolletjes te lopen maar dan realiseer je het: waar moet ik het afval laten? Vaak moet je dit namelijk zelf regelen. Het overkwam een kennis van mij die in Tilburg zijn eerste bedrijfje had geopend. Gelukkig is het zeer gemakkelijk om dit zelf te regelen. De simpele zoekopdracht “kliko huren Tilburg” gaf direct een goede optie. Je kan hier gemakkelijk zelf een abonnement op maat afsluiten en je hoeft je vanaf dan geen zorgen meer te maken over opstapelend afval.

Vergeet jezelf niet

Het leven van een beginnende ondernemen is flink doorzetten. Je zal hoe dan ook een hoop uren moeten toewijden aan je bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je goed oplet dat je jezelf hier niet in verliest. Een burn-out kan iedereen overkomen, zelfs bij jou. Wees dus niet bang om andere mensen om hulp te vragen als het je eventjes teveel lijkt te worden. Stoïcijns doorbijten maakt het uiteindelijk vaak alleen maar erger. Neem dus ook tijd voor jezelf en familie en vrienden. Je mentale gezondheid zal je hier zeer dankbaar voor zijn( en de mensen om je heen ook).