Thuis ontspannen

Thuis ontspannen

26 september 2019 0 Door Nicolas

Wanneer we thuis zijn, willen we ons niet gestrest voelen. Veel mensen komen er namelijk weer in terug na een lange dag werken of andere bezigheden. Hoe fijn is het als je dan in je eigen huis helemaal kunt ontspannen? Iedereen die wel eens in een spa is geweest, weet hoe relaxed dit is. Wat als je dit nou in je eigen huis kunt creëren? Een soort spa, maar dan voor elke dag. Dag in dag uit in de spa zou echter niet zo praktisch zijn. En praktisch onbetaalbaar. Gelukkig zijn er genoeg manieren om in je eigen plek onder de zon een vergelijkbare sfeer te maken.

Licht

Je denkt er misschien niet direct aan, maar het licht is ontzettend belangrijk voor de sfeer. Je zou geen felle tl-buizen in je huis plaatsen met koud licht. Dat is simpelweg niet gezellig en rustig aan je ogen. Een goede keuze is de LED downlighter. Let op de Kelvin schalen bij de aanschaf van de downlights. 3000k -waarbij de ‘k’staat voor ‘Kelvin’- betekent warm licht, perfect voor in huis. LED downlighters zijn ideaal door het mooie licht en omdat je ze kunt dimmen. Een mooie spreiding van het licht is ook gegarandeerd. Je kunt deze lichten in het plafond plaatsen, wat er meteen heel anders uitziet dan een hangende lamp. Het is veel subtieler en lijkt wat meer op de belichting in een spa. Je kunt ook hier en daar kaarsen neerzetten, wees daar wel voorzichtig mee.

Geur

In een spa ruikt het altijd heerlijk. Wist je dat geuren veel invloed hebben op je gemoedstoestand? Van de geur van lavendel raak je bijvoorbeeld meer ontspannen. Dit kan je thuis makkelijk zelf bereiken, plaats gewoon hier en daar wat lavendelplanten of gedroogde lavendel. Je kunt ook wierook aansteken, speciaal parfum voor je huis kopen of zelf een brouwsel maken en op het vuur zetten. Dit doe je gewoonweg door een pannetje water op te zetten waar je kruiden, fruit en eventueel oliën aan toevoegt.
Voor een lekkere geur in huis is het natuurlijk ook belangrijk om het gewoon schoon te houden. Dweil de vloer regelmatig. Vergeet ook niet de hoezen van de bank en stoelen af en toe te wassen, je zult merken dat het daarna meteen frisser ruikt! Zorg dat er in het lekker ruikende huis niet te veel drukke spullen staan. Wanneer het interieur heel druk is, wordt het ook drukker in je hoofd.