Tijd voor een grote schoonmaak, maar waar te beginnen?

Tijd voor een grote schoonmaak, maar waar te beginnen?

21 januari 2020 0 Door Nicolas

Soms heb je wel eens van die dagen dat het een opruim dag is, en dat je dan in de perfecte stemming bent om flink te gaan ruimen en poetsen. Deze dagen zijn soms erg zeldzaam natuurlijk, en bij sommige mensen eigenlijk ook totaal niet. Maar soms heb je een dag als dit nodig om flink het huis aan kant te maken. Maar waar moet je dan allemaal rekening mee houden wanneer je een dag flink aan de slag gaat? Wij helpen jou een handje.

 

Pak kamer voor kamer aan

Soms wil je gelijk overal aan de slag gaan en elke kamer eigenlijk tegelijk aanpakken. Maar we weten allemaal dat dat niet gaat werken. want je wilt dan te veel tegelijk gaan doen en dan ga je te veel werk tegelijk willen doen. Dus zorg ervoor dat je kamer voor kamer pakt. Nadat je de ene kamer hebt opgeruimd en daar klaar bent, dan kan je door naar de volgende kamer. Zo weet je precies welke kamer je hebt gehad en welke kamer je nog moet doen. En dan kan je zo heel gemakkelijk afstrepen wat je hebt gehad en wat je nog moet doen. En je hele huis wordt niet een grote bende waardoor je uiteindelijk door de bomen het bos niet meer ziet.

 

Ga in een dag flink aan de slag

Probeer alles in 1 dag af te krijgen. Zo zorg je ervoor dat je na 1 dag gewoon weer in een opgeruimd huis terecht bent gekomen. En dat scheelt natuurlijk ook weer. Want zo zit je niet dagen lang in een bende waar je zo graag uit wilt komen. Dan is het juist goed om zo snel mogelijk aan de slag te gaan en vroeg te beginnen zodat je het in 1 dag kan afronden.

 

Zorg dat je ergens jouw afval kwijt kan

Je wilt natuurlijk ook wel al jouw afval kwijt wat je weg wilt gooien. Dan kan je het beste een afvalcontainer huren. Deze zijn vaak groot genoeg om alles in te stoppen en kan je gemakkelijk bij jouw huis zetten. Zo hoef je niet paar keer naar de stort te rijden om zakken weg te gooien maar kan je thuis blijven en kan je alles in een keer weggooien, en dat scheelt natuurlijk een hoop. Want zo kan je flink aan de slag gaan en blijven opruimen tot je geheel klaar bent.

 

Dus wanneer is jouw grote schoonmaak gepland dit jaar?