Zo ontwerp je een geboortekaartje!

Zo ontwerp je een geboortekaartje!

30 juni 2021 0 Door Nicolas

Een geboortekaartje ontwerpen is niet iets wat je zomaar doet. Het is iets speciaals, iets wat je nooit van je leven meer zal vergeten. Het is daarom van belang dat het geboortekaartje iets speciaals wordt. Daarom mag hier ook best wat tijd ingestoken worden. Begin in iedergeval met voorbereiden en ga vervolgens door met het ontwerp. Kijk daarnaast ook naar wie je het kaartje allemaal wilt sturen, en heb je hiervan alle adressen? In deze blog geven we een aantal leuke tips en tricks die je kunnen helpen bij het ontwerpen van jouw geboortekaartje. Benieuwd naar deze tips? Lees dan zeker verder!

Begin vroeg met de voorbereiden

Het nieuws van de geboorte van je baby is iets dat je je hele leven zult koesteren. Wacht daarom niet tot het laatste moment met het kiezen van het perfecte kaartje. Wat is de perfecte timing, horen we je vragen. Als je rond de zevende maand van de zwangerschap begint, heb je genoeg tijd om het ontwerp rustig en zonder stress voor te bereiden. Ben je in een eerder stadium geïnspireerd? Zorg dan dat je deze inspiratie opslaat. Je kan dit bijvoorbeeld doen door een Pinterest bord aan te maken. Daarnaast kan je ook gemakkelijk een whatsapp groep met je partner maken waarin je allerlei inspiratie instuurt. Hierdoor houd je je privé whatsapp overzichtelijk en kan je al je inspiratie in de groep (waar je met z’n tweeën in zit) sturen. Hierdoor kan je het ook gemakkelijk terugvinden.

Geboortekaartje voor meisje of jongen

Tegenwoordig weten veel mensen al of ze een meisje of jongen krijgen. Hierdoor wordt het makkelijk om inspiratie op te doen voor je geboortekaartje. Je kan namelijk selecteren wat voor stijl het wordt. Wanneer je nog niet weet wat voor geslacht het is, kan je een algemeen kaartje maken. Je kan natuurlijk ook het hele kaartje ontwerpen en pas na de geboorte het kaartje aanpassen naar kleur en vervolgens ook de naam erop zetten. Dit is vrij gebruikelijk omdat de naam van het kindje vaak pas na de geboorte bekend wordt gemaakt. Een geboortekaartje meisje wordt vaak met wat lichtere roze kleuren ontworpen en voor jongens juist wat meer met blauw (of blauwe tinten).

Verschillende stijlen

Het is slim om een aantal verschillende stijlen te verzamelen en hier uiteindelijk voor te kiezen. Er zijn vaak verschillende templates beschikbaar maar je kan daarnaast natuurlijk ook helemaal custom made aan de slag gaan. Voor iedereen verschilt het wat voor stijl erbij hoort.