De voordelen van een meeneemheftruck

De voordelen van een meeneemheftruck

28 september 2021 0 Door Nicolas

Wanneer je veelal werkzaam bent op grote werkplaatsen of in het magazijn ben je er vast en zeker bekend mee, heftrucks! De heftrucks zijn er in allerlei soorten en maten te verkrijgen, waardoor er voor iedere toepassing een juiste heftruck te vinden is. Voor de kleine ruimten in een magazijn is er een smalle gang heftruck, een vorkheftruck wordt veel gebruikt in grote magazijnen, maar zullen we het in dit blog vooral gaan hebben over een meeneemheftruck. De meeneemheftruck, ook wel kooiaap genoemd, is namelijk ideaal voor wanneer er op locatie geen heftruck aanwezig is. Hoe gebruik je de meeneemheftruck en waar komt de naam kooiaap nu vandaan? We vertellen je er graag meer over!

Waar komt de naam kooiaap vandaan?

Een meeneemheftruck wordt ook wel een kooiaap genoemd, maar waar komt deze naam nu vandaan? De kooiaap is ontstaan in Nederland. Hessel Kooi had een bloembollenbedrijf en merkte hij dat het regelen van een heftruck op locatie erg veel tijd kostte. In de jaren ‘70 wist hij zelf een heftruck te fabriceren die geschikt was om mee te nemen. In zijn schuur maakte Kooi meerdere meeneemheftrucks, waarna de naam Kooiaap een waar begrip is geworden.

Hoe gebruik je een meeneemheftruck 

De snelheid en de kwaliteit van het leveren en in-/uitladen van goederen is erg belangrijk in de transportbranche. Op sommige locaties komt het erg veel voor dat er geen herrick op locatie is, waardoor het proces wordt vertraagd. Met een meeneemheftruck is dit verleden tijd. De meeneemheftruck is namelijk altijd beschikbaar!

Met een meeneemheftruck is het mogelijk om de vork in de kokers te schuiven die zich bevinden in de carrosserie van een vrachtwagen. Achter de vrachtwagen is het mogelijk om de meeneemheftruck omhoog te laten trekken, doordat deze vast zit in de kokers. De meeneemheftruck hangt aan de vrachtwagen, neemt zo geen ruimte in en kun je dus de volledige lading ten alle tijden laden, vervoeren en weer snel uitladen!

Het verschil met een vorkheftruck is dat de meeneemheftruck veel wendbaarder en ook een stuk lichter is. Je kunt ervoor kiezen om een nieuwe variant of een tweedehands versie aan te schaffen. De tweedehands meeneemheftrucks zijn meestal veel voordeliger en gaan nog prima een tweede ronde mee, waardoor jij voor een voordelige prijs het transport proces kunt versnellen. Je hoeft niet meer te wachten tot er een heftruck beschikbaar is op locatie, je laat de meeneemheftruck simpel en rustig zakken om hem vervolgens direct te gebruiken!